WHATSAPP İLETİŞİM

İMPLANT NEDİR ?


Kısaca diş implantı diş eksikliğini tedavi etmek amacıyla çene içerisine yerleştirilen, genellikle vida şeklinde olan, doku uyumu yüksek malzemelerden üretilmiş bir çeşit yapay kök olarak tanımlanabilir.

İMPLANT TEDAVİSİ


İmplant dişler kullanılarak mevcut diş eksikliğinin tedavi edilmesidir. Hastanın eksik dişlerinin sayısı, yeri, çene kemiğinin durumuna göre implant veya implantlardan destek alınarak bunların üzerine sabit kuron kDijital Panoramik Röntgenleri yapılabilmektedir.Veya yine implantlardan destek alan takılıp çıkartılabilen fakat tutuculuğu yüksek olan hareketli protezler yapılabilir.

İMPLANT DİŞ YAPIMI NE KADAR SÜRER ?


İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi 15-30 dk kadar sürer. Fakat yerleştirilen implantın kemiğe kaynaşması için (osseointegrasyon) ortalama 3-4 ay kadar bir süre gereklidir.

KİMLERE İMPLANT UYGULANABİLİR ?


Kimlere implant uygulanmaz diye de sorulabilir.

  1. Aşırı sigara tüketimi ve yetersiz ağız hijyenine sahip kişilerde implant ın başarı oranı azalmaktadır

  2. Kontrol altında olmayan şeker hastalarında (diyabet), doku iyileşmesi gecikeceği ve yeterli olmayabileceği için implant başarısı açısından risk bulunmaktadır. Ancak ken şekeri düzeyi kontrol altında olan hastalara implant uygulanabilmektedir.

  3. Kalp rahatsızlığı bulunan kişilerde hastalığın yapılacak cerrrahi işleme engel olup olmayacağı hususunda kardiyolog doktor konsültasyonu istenebilir ve engel bir durum olmadığı taktirde implant uygulanabilmektedir.

  4. Hipertansiyon; hipertansiyon şikayeti olan kişilerde işlem sırasında korku, heyecan gibi nedenlerle kan basıncı daha da yükselip riskli seviyelere ulaşabilir. Bu yüzden hastanın tansiyonunun görmekte olduğu tedavi ile normal seviyelerde olması gerekmektedir. Gerekli görüldüğü taktirde doktor kosültasyonu istenilebilir.

  5. Kan pıhtılaşma bozuklukları; cerrahi işlem uygulanamaz.

  6. Bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklar veya immunsupresif ilaçlar.

  7. Lokal nedenler: Çene kemiği ve komşu anatomik oluşumların durumu. Tedavi öncesi diş hekimi, panoramik röntgen veya gerektiği durumlarda BT (tomografi) incelemesi ile kemik ve çevre yapıların durumunu inceleyecek ve implant için uygunluk ve tedavi seçenekleri hakkında sizi bilgilendirecektir.

İmplant yerleştirildikten sonra bir miktar şişlik ve ağrı kesiciyle kontrol altına alınabilen şiddette bir ağrı olması normaldir. Şişliğin en az miktarda olmasını sağlamak amacıyla işlem sonrası hemen soğuk kompres uygulamasına başlanmalı ve doktorunuzun tavsiye edeceği hususlara özen gösterilmelidir.

İmplant zararlı mı? İmplantlarda ana malzeme olarak titanyum kullanılmaktadır. Titanyum un doku uyumu oldukça iyidir ve bilinen zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Uygun hasta seçimi, elverişli kemik durumu ve iyi bir implant ve implantüstü protez planlamasıyla implant tedavisinin başarı oranı %90 ın üzerine çıkmaktadır.

İmplant tedavisi fiyatları implant ın çeşidine, uygulanacak implant sayısına ve sonrasında yapılacak implant destekli proteze bağlı olarak önemli miktarda farklılık gösterebilmektedir. Kliniğimizde ücretsiz muayene olup gerekli olduğu durumlarda sadece panoramik röntgen ücreti talep edilerek implant ve sonrasında yapılacak protez hakkında detaylı bilgilendirme ve fiyat bilgisi alabilirsiniz. Yakın bir zamanda çekilmiş röntgeniniz mevcutsa yanınızda getirebilirsiniz.